#Històrics16 | Vilafranca y Badalona finalistas #2bg3 #3div5

Vilafranca y Badalona jugarán la final tras superar a Júpiter y Martinenc respectivamente. Dos goles de Oribe, le sirvió al Vilafranca para remontar un gol de De la Torre y pasar a semifinales. En el asegundo fue el Badalona, el que tuvo que remontar, por dos veces, para finalmente empatar y ganar en la tanda de penaltis al anfitrión.

Buenas semifinales las que se han vivido hoy, cuatro equipos que querían pasar a la final, pero solo dos lo consiguieron. Una buena segunda parte del Vilafranca le sirvió para ganar en el descuento a un Júpiter que se había adelantado en el marcador con un gol de Angel de la Torre. Si sigue con ese nivel, dará mucho de qué hablar esta temporada.

Algo de fortuna tuvo el Badalona para conseguir empatar en los minutos finales ante un valiente Martinenc, que da buenas sensaciones de cara a la liga, pero todo sabemos que de nada sirve la pretemporada si el primer partido de liga lo pierdes. Se adelantó el Martinenc, pero poco le duró la alegría, se volvió a adelantar y cuando ya se esperaba el final, un gol de rebote tras dar el balón en el palo le sirvió para empatar y clasificarse tras ganar la tanda de penaltis.

La crónica deportiva la puedes leer gracias al comité de prensa:

Vilafranca i Badalona lluitaran per l’Històrics

El FC Vilafranca i el CF Badalona protagonitzaran la final de la XXXI del Torneig d’Històrics del Futbol Català. Els del Penedès han remuntat en la primera semifinal contra el Júpiter amb un doblet d’Oribe (2-1), i el Badalona ha suat de valent per eliminar a l’amfitrió Martinenc, que només ha cedit als penals després de finalitzar els 90 minuts amb empat a dos gols.

1ª semifinal: FC VILAFRANCA 2-1 CE JÚPITER

El CE Júpiter ha començat molt concentrat i s’ha avançat al marcador gràcies a un xut de volea de De la Torre després d’una gran jugada de Prat (0-1, m.9), que ha arribat fins la línia de fons i ha centrat al segon pal. Els de Juanjo Garcia deixaven clares les seves intencions davant d’un Vilafranca que tenia molta munició a la banqueta (Triguero, Josu, Oribe...).

El ritme del partit ha estat alt, amb força intensitat tot i l’alta temperatura al Municipal del Guinardó, fins que el porter grisgrana Víctor Colchero ha caigut lesionat en una acció fortuita i Andrés l’ha substituit al minut 29.

El Vilafranca ha passat a dominar el matx i a crear perill amb insistència a l’àrea dels de la Verneda, però qui ha estat més aprop de marcar el segon han estat els grisgranes en un contracop que Eric Blasco no ha pogut culminar. Al descans, el Júpiter ha conservat l’avantatge mínim de 1-0.

Iván Moreno ha mogut la banqueta i s’ha llençat a per l’empat amb tot, amb Triguero com a referència ofensiva, mentre que el Júpiter seguia buscant els contracops amb la velocitat de Bauli, que al minut 56 ha fet estirar a Miguel Ramos.

La insistència ha tingut premi pels vilafranquins, i Oribe ha fet un autèntic golàs amb un xut de fora l’àrea que Andrés no ha pogut aturar (1-1, m.61). L’equip de Moreno no n’ha tingut prou i ha seguit pressionant de valent, amb ocasions per Josu (m.79) i molta presència en còrners i pilotes a l’àrea.

Quan tothom ja esperava els penals, Oribe ha sentenciat el matx al minut 92 amb un xut que ha tocat els dos pals i ha acabat amb les esperances del Júpiter de tornar a una final dels Històrics. Un gol a última hora que val una final.

Fitxa tècnica:

2- FC VILAFRANCA: Kilian (Miquel Ramos), Boronat (Via), Guti (Medina), Fonta, Arnau (Castillo), Guzmán (Oribe), Oscar, Adri (Duran), Bernat (Triguero), Boira (Jaume Jordi) i Fariñas (Josu).
1- CE JÚPITER: Colchero, Adrià Escribano, Lobo, Lee (Miquel), Mateu (Marcos López), Dani Prieto, Pau Darbra (Orellana), Vives (Jacobo), Eric Blasco (Bauli), Prat (Ao) i De la Torre (Ferran Vila).
Gols: 0-1, De la Torre m.9. 1-1, Oribe. m 61. 2-1, Oribe m.92.
Àrbitre: Carballo Vázquez. Groga per Lobo.

2ª semifinal: CF BADALONA 2-2 FC MARTINENC (guanya el Badalona per penals 4-2)

El CF Badalona, equip que milita a la Segona B, sortia com a gran favorit a la segona semifinal, tot i que el Martinenc, amb tota la il·lusió de l’amfitrió, ha volgut complicar la vida als de Manolo González.

El central badaloní Aleix Coch ha vist com li anul·laven un gol al minut 17 per fora de joc, mentre que la resposta del Martinenc ha arribat amb un xut d’Hugo a passada de Márquez que ha sortit massa centrat.

Els del Guinardó han estat ben aprop de marcar el primer gol del partit en una ocasió claríssima d’Estrada, que s’ha trobat amb una intervenció magnífica de Brais després d’una jugada per banda dreta de Quiles. Han estat uns primers 45 minuts de bon futbol i amb força igualtat.

Miguel López ha mogut tota la banqueta al descans, amb homes de refresc per mantenir la intensitat, i el Martinenc ha tornat a donar la sorpresa. Raventós ha caçat un refús en una falta lateral i ha marcat el primer gol de la segona semifinal.

Els vermells havien aconseguit el més complicat, avançar-se al marcador, i s’han replegat ordenats amb la intenció de mantenir l’avantatge. Però el Badalona ha mostrat la seva autoritat ràpidament i al minut 56 Sergio Maestre ha empatat amb un xut creuat (1-1).

Chicho ha estat aprop de tornar a avançar al Martinenc un minut més tard, i en la seva segona ocasió ha anotat un gran gol de cap, entrant de segona línia i rematant una centrada de Vallejo. El Martinenc s’ha començat a creure que podia eliminar a tot un Segona B.

El Badalona ha tret l’orgull i ha començat a crear ocasions clares de gol. Iván Agudo i Marcel Serramitja han tocat amb els dits l’empat, tot i que Toshi ha estat a punt de sentenciar pels vermells en una vaselina que un defensa badaloní ha tret sota pals (m.77).

Finalment, el setge del Badalona ha tingut premi, i Marcel Serramitja, amb una mica de fortuna, ha empatat de nou el duel al minut 84. El Martinenc encara ha tingut una nova ocasió que ha salvat miraculosament Morales a rematada de cap de Dani.

Als penals, el Badalona ha dominat més els nervis i ha aconseguit l’accés a les semifinals. El Badalona buscarà el seu sisè Històrics, i el Martinenc marxa del seu torneig amb el cap ben alt i una gran imatge.

2- CF Badalona: Brais (Morales), Enric Pi, Adrià Parera, Aleix Coch (Fran Grima), Ruben Canelada, Bermúdez (Musa), Nils (Marcel Serramitja), Toni Lao (Sergio Maestre), Erik (Iván Guzmán), Iván Agudo i Moha (Sergio Maestre)
2- FC Martinenc: Caleb (Fuentes), Márquez (Kilian), Duran (Vallejo), Aleix Vall (Dani), Grau, Varese (Cristian), Hugo (Chicho), Antolínez (Eric), Estrada (Carlos), Raventós i Quiles (Toshi).
Gols: 0-1, Raventós, m.49. 1-1, Sergio Maestre m.56. 1-2, Chicho m.64. 2-2, Marcel Serramitja, m.84. Als penals s’imposa el Badalona per 4-2.
Àrbitre: Díaz Díaz. Groga a Musa, Parera i expulsió de l’entrenador Manolo González.

Incidències: 650 espectadors al Municipal del Guinardó.