#Històrics16 | Vilafranca campeón #2bg3 #3div5

FC Vilafranca se ha proclamado campeón en una final muy emocionante. Se adelantó con dos goles de ventaja el Badalona, pero el Vilafranca consiguió empatar y llevarse el torneo en los penaltis.

Viendo la fase previa, uno se podía esperar una buena final, así fue. Cada parte fue para un equipo, en la primera, el Badalona tuvo más la pelota y marcó los dos goles, el primero obra de Víctor García, ex del Cornellà entre otros. El segundo fue obra de Marcelo Serramitja. El ritmo que llevaba el partido daba a pensar en una goleada para el Badalona, pero el Vilafranca consiguió aguantar los empujes del Badalona y no encajar más goles en la primera parte.

En la segunda parte salió la segunda unidad del Vilafranca, le funcionó, consiguieron sorprender al Badalona en una contra y Santi Triguero consiguió marcar. No estuvo muy acertado el Badalona en la segunda parte y la fortuna, el que la busca la consigue, le volvió a sonreír al Vilafranca poco antes del final del partido, Medina consiguió el empate cuando quedaban segundos para acabar el partido.

Un fallo de Sergio Maestre en la tanda de penaltis le sirvió al Vilafranca para llevarse el título.

La crónica deportiva la puedes leer gracias al comité de prensa:

El Vilafranca, campió per primer cop dels Històrics

El Vilafranca i el Badalona han protagonitzat una final vibrant de la XXXI edició del Torneig d’Històrics del Futbol Català, amb una part dominada per cada equip i que ha finalitzat amb empat a dos gols. Els penals han somrigut el conjunt del Penedès, que alça per primer cop l’Històrics i deixa el Badalona sense el seu sisè títol.

FC VILAFRANCA 2-2 CF BADALONA *guanya el Vilafranca per 5-4 als penals

L’equip de Manolo González ha començat el partit dominant i demostrant la seva superior categoria, amb una major control de la possessió i intensitat. Musa, el més destacat en els compassos inicials, ha liderat el joc ofensiu dels escapulats .

Al minut 7, Iván Guzmán ha fet el primer xut de perill del partit, i el porter Miguel Ramos ha salvat el seu equip en una acció de Víctor dins de l’àrea petita (m.21). El perill era evident, i després d’una gran jugada de combinació de tot l’atac badaloní ha arribat el primer gol, obra de Víctor, que ha definit molt bé davant de Ramos (0-1, m.25).

El Badalona ha seguit accelerant, i Marcel Serramitja ha marcat el segon en una acció d’autèntic nou, ja que ha driblat el defensor i ha creuat la pilota, que ha acabat al fons de la xarxa (0-2, m.31). El Vilafranca no ha donat senyals de vida en atac i s’ha arribat al descans amb clar domini del Badalona en el joc i el marcador. I encara podria haver marcat el tercer en una acció en la que Musa no ha sentenciat.

Al descans, Iván Moreno ha fet fins a vuit canvis per tal de reaccionar i buscar la remuntada i el partit s’ha girat com un mitjó. Oribe, MVP del torneig i màxim golejador d’aquesta edició juntament amb Serramitja amb tres gols, ho ha provat de falta i ha fet estirar al porter Kilian (m.47), i al minut 54, Josu ha rematat de cap massa alt.

A la tercera ha anat la vençuda, i Santi Triguero ha engaltat de volea una centrada d’Oribe que ha significat el 1-2 (m.55) i que donava vida a la final. El Vilafranca ha canviat el guió del partit i ha passat a buscar la igualada.

De nou Triguero ha pogut fer l’empat a dos, però el seu xut al minut 78 a centrada de Duran ha marxat massa alt, i posteriorment no ha pogut superar a Brais en una acció on ha arribat molt forçat.

Els darrers instants han estat plens d’emoció, amb un Badalona aferrat a la victòria, però el setge del Vilafranca ha tingut premi i Medina ha superat amb el cap la sortida de Brais al minut 90. Tot s’ha jugat, doncs, als penals.

En una tanda pràcticament impecable, només Sergio Maestre ha errat el seu llançament, i Triguero ha marcat el definitiu gol de penal que ha coronat el Vilafranca com a flamant campió de la XXXI edició del Torneig d’Històrics del Futbol Català.

Fitxa tècnica:

2- FC Vilafranca: Miguel Ramos (Kilian), Boronat (Castillo), Via (Medina), Fonta (Jaume), Arnau (Oribe), Guzmán (Oriol), Oscar ( Josu), Adri (Triguero), Bernat (Guti), Boira i Oriol Gallego (Duran).
2- CF Badalona: Brais, Adrià Parera, Fran Grima, Aleix Coch, Enric Pi (Iván Agudo), Sergio Maestre, Iván Guzmán (Ruben Canelada), Toni Lao (Bermúdez), Marcel Serramitja (Erik), Musa i Víctor (Nils).
Gols: 0-1, Víctor. M.25.0-2, Serramitja m.31. 1-2, Triguero m.55. 2-2, Medina m.90. El Vilafranca s’imposa per penals per 5-4.
Àrbitre: Garcia Fuster. Groga a Medina (Vilafranca) i Canelada, Maestre i Nils (Badalona)

Incidències: 600 espectadors a la gran final del Torneig d’Històrics del Futbol Català. Un minut de silenci en memòria de Rafel Joaquim, president d’honor del Torneig.